[úton] Budapesti Menetrend

unnamedTöbbször felmerült már, hogy egy bejegyzésben több BKV menetrend alkalmazást hasonlítok össze, de végül arra jutottam, hogy elég a legjobbat.

Arról van szó ugyanis, hogy jó a többi app is, de csak a Budapest Menetrend hozott minden olyan fronton segítséget, ami a mindennapi közlekedésben segítséget nyújthat. Sok hasznos funkciót tartalmaz, és automatikusan a helyzetünkhöz, időszakos menetrenhez és időhöz igazít. Mindezeket megfejeli azzal, hogy a BKK legfrissebb adatbázisa is egy bökéssel elérhető, ahol a cég a rendkívüli leállásokról és esetleges forgalom korlátozó eseményekről ad tájékoztatást.

Nézzük kicsit részletesebben!

Elindítás után a kedvenceink főoldalára jutunk. Kedvenc lehet egy járat, megálló, vagy akár egy menüpont is. Ennke segítségével sokkal gyorsabban tudjuk menet közben előhalászni a legfontosabb információkat. A /Hírek, információk/ külső oldalakra mutatnak, és a BKK facebook oldalára. Utóbbi azért előnyös, mert azonnal értesülhetünk a legfrissebb tömegközlekedésre vonatkozó eseményekről. A /Járatok/ nem szorul különösebb magyarázatra, itt a jármű típusa szerint listázza a járatokat azok menetrendjével és a hozzánk legközelebbi megállóra vonatkoztatott információkkal. Ekkor a képernyő jobb felső sarkában található térkép ikonra bökve kiadja a várat teljes útvonalát, az összes megállóval.

Ha tényleg teljesen vakon vagyunk és azt szeretnénk megtudni, hogy melyik a hozzánk legközelebb eső megálló az a /Megállók/ pontban tehetjük meg, ha az iránytűt aktiváljuk. Kilistázza az ott közlekedő járatokat, a megálló távolságát, továbbá, hogy alacsonypadlós-e a járat. Mindez tovább automatizálható az /Útvonaltervező/ segítségével. Tervezhetünk jelenlegi pozícióról, vagy előre megadott címről is, az utazási idő megadásával. Tovább pontosíthatjuk az értékeket a minimális várakozási idő, maximális gyaloglás és gyaloglás sebességének beállításával, illetve a /Csak alacsonypadlós/ opció kipipálásával.

A felépítés logikus és átlátható, szinte mindenre kiterjedő. Nagyon tetszett pl., hogy valós időben mutatja mikor ment el az előző és mikor jön a következő járat. Azt gondolom, hogy akinek okostelefonja van és sokat BKV-zik, mindenképpen telepítse ezt az alkalmazást, mert kiemelten hasznos, továbbá a pro verzió megvásárlása után offline is böngészhető. Aki inkább mégis net kapcsolattal használja, további előnyökben részesül az online BKK információs csatornának köszönhetően.

Nagyon jó irány!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s